Telliskivi – sinne on palattava

Tallinnassa on joka kerta jotain uutta! Tällä kertaa Telliskivi. Kiehtova, urbaani kaupunginosa, kontrasteja täynnä. Putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita. Olin kyllä Telliskivessä muutamia kertoja aikaisemmin käynyt, mutta en näin intensiivisesti kuin tällä reissulla.

Teimme kierroksen, joka sopii mainiosti Päivä Tallinnassa -matkalla toteutettavaksi. Seitsemässä tunnissa ehti paljon. Nähdä, kokea ja relata. Kerron teille viisi vinkkiä – suosittelen lämmöllä!

Frenchy. Ranskalainen ravintola.

Joku on sanonut, että Frenchy Telliskivessä on trendialueen valopilkku. Hyvää ruokaa ja ystävällinen palvelu. Humoristinen ja moderni sisustus. Siis ihana. Pakko käydä! Frenchy jää helposti muiden tunnetumpien jalkoihin, mutta juuri senkin takia suosittelen. Esimerkiksi lounas oli täällä oikein hyvä ja hinta huokea.

Renard Coffee Shop. Kahvila ja moottoripyöräliike.

Päiväkahvit Renardissa. Sieltä saa Tallinnan parasta laatukahvia, joka valmistetaan pieteetillä. Paikka tarjoaa kaikkia mahdollisia erikoiskahveja, mitä ikinä voi toivoa. Kahvipaketteja saa myös ostaa mukaan. Kahvila on sisustettu tunnelmallisesti värikkäillä matoilla sekä vanhoilla ja uusilla huonekaluilla. Lisäksi kahvilan takaosassa voi ihastella rentoa moottoripyöräglamouria. Persoonallinen paikka. Me kokeilimme kahvilan erikoisuutta: kahvi-tasting. Tuoksuttelimme ja maistelimme kahveja baristan opastuksella. Vinkki elämyslahjaksi jollekin!
Renard Coffee Shop ei jätä kylmäksi.

Peatus. Baari kahdessa junavaunussa.

Todella ainutlaatuinen, neuvostoaikaisiin junavaunuihin tehty baari. Jotakin erilaista! Peatus on auki toukokuun alusta elokuun loppuun, mutta sitä voi vuokrata yksityiskäyttöön ympäri vuoden. Drinkkipaikka rouheassa ympäristössä. Hieno, iso terassi junavaunujen välillä kutsuu kansaa kesäisinä iltoina ja dj soittaa musiikkia. Odotan jo kesää!

Home Art. Kiva sisustuskauppa Telliskivessä.

Jos tykkää sisustamisesta (kuten minä), kannattaa ehdottomasti poiketa Home Art sisustusliikkeessä. Sieltä löydät trendikkäitä, skandinaavisia sisustustuotteita ja kodin tavaroita. Kaikille budjeteille sopiva kauppa. Ja mikä parasta, kaupassa on oma kahvila Homeart Cafe, jossa voi nauttia vaikkapa lattea tai lasillisen viiniä. Helppo hakea inspiraatiota!

Viuu. Aurinkolasit täältä!

Ihana optikkoliike, jossa on myytävänä upeita aurinkolaseja. Jos haluat jotakin erityistä ja erilaista, poikkea VIUUssa. Löydät sieltä myös tuttuja merkkejä. Lähinnä oli vaikea valita, mitkä ostaisi itselle. Sinne palaan vielä!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s